Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
Wibracje w okolicach sprzęgła
Zwiń
X
-
wojtek113Tagi: Brak
-
-
Witam,
wiem ze ten temat już był parę razy poruszany na forum, ale chciałem się upewnić co mojej skodzie dolega, bo moje objawy są troszke inne niż opisywane. Ogólnie chodzi o to że sprzęgło ciężko chodzi ,ale ma 220 tyś zrobione więc zrozumiałe. Kolejny problem to niekiedy natępują wibracje ogólnie calego auta, jak powciskam pare razy sprzęgło i trafie w "dobry" moment to wibracje ustają. Przypuszczam że chodzi o koło dwu mas, ale nie mam pewności więc proszę o potwierdzenie. Poza tym, na czym polegać by miało uszkodzenie tego koła ,bo z tego co wiem, to poprostu jakis odlew ,wiec co tam się może zepsuć??. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
-
-
nie jest to żaden odlew, możesz zobaczyć sobie tutaj: http://www.motofocus.pl/technika/technika_1576.phpsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
subzero, Wydaje mi się,że nie powinieneś zaprzątać sobie głowy sposobem działania koła , tylko rozejrzeć się za nowym sprzęgłem.Miałem takie same objawy przy 190kkm.Serwis twierdził,że jeszcze trochę można jeździć,bo dopiero zaczyna się psuć,a na trzeci dzień pedał w podłodze i koniec jazdy.Nie muszę dodawać,że w momencie kiedy samochód był bardzo potrzebny.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz